Sådan styrker man maskiner sliddele

10 maj 2020 Cecilie Mortensen

Når en produktion skal være i drift dagligt, så er det et must, at maskineren kan følge med. Det gælder naturligvis også, hvis man generelt skal bruge maskiner i det firma, man har. Det er dog ikke altid sådan, at maskinerne vil køre, som man selv ønsker. Derfor kan det også blive nødvendigt, at man skal hyre hjælp til service eller reparationer. 

For at undgå de helt store reparationer, så kunne det naturligvis være ideelt, hvis man får ens maskiner serviceret løbende. På den måde kan man forhåbentligt tage større reparationer og afbrud i ens arbejde. For kan man ikke bruge de maskiner, man skal, så kan det betyde, at man bliver forsinket. Og det kan naturligvis også få konsekvenser økonomisk. 

Hvis man har en sliddel på en af ens maskiner, som ødelagt eller som har svært ved at fungere, så kan termisk sprøjtning være løsningen. 

Styrk sliddeles levetid med termisk sprøjtning

Med termisk sprøjtning har man en effektiv metode, hvor man kan kan styrke og forlænge levetiden på sliddele med op til 5 gange. Det er en proces, hvor man sprøjter metalpulver på det element, der skal bruges i en maskine. Man kan både reparere på den eksisterende sliddel, eller man kan arbejde med at købe et materiale, der er billigere, og som man efterfølgende giver en tynd belægning. På den måde kan man også styrke det “billige nye materiale”, som man har købt. Det kan nemlig give et mindst lige så godt resultat og holdbarhed – så hvorfor ikke benytte sig af den mulighed, hvis man kan. 

Det kræver en del ekspertise, når man skal have lavet termisk sprøjtning. Heldigvis er der også forskellige firmaer, som er specialiseret i arbejdet. Der er derfor god hjælp at hente, når man skal have styrket en sliddel, som skal have forlænget dets levetid.

Flere Nyheder