Sådan kan du selv komme i gang med at male

25 oktober 2021 Steffen Petersen

advertorial

Der er mange muligheder for folk som dig, der ønsker at male deres eget hjem. Selv om du ikke er en professionel maler, kan du stadig få flotte resultater i dit hus eller din lejlighed. Du kan læse med i dette indlæg, hvor vi har listet tre gode råd til dig, som skal male din bolig på egen hånd.

 

Hvis du derimod gerne vil have en dygtig maler, så kan du finde en via dette link: https://malerkanonen.dk/maler-lyngby/

Det rigtige udstyr

Den første ting være at sørge for, at du har alt det rigtige udstyr til malerarbejdet. Det er pensler, maleruller, bakker og klude, som du skal få købt. Malerpensler er den bedste løsning for alle, der ønsker gode resultater. Husk dog at finde ordentlige malerpensler og spar ikke på kvaliteten af dem. Ellers kan du risikere at få pensler, der har løse hår, som falder nemt af.

Du kan bruge alle slags malerruller til maling af dit eget hjem; de findes i mange forskellige størrelser og materialer. Når du skal male vægge, er det bedst at bruge en større malerrulle, da mindre ruller gør arbejdet sværere på grund af deres størrelse.

Forarbejdet før malingen

Når du har samlet alt det nødvendige udstyr til maling af dit eget hus, skal du starte med at vaske og rense de vægge, der skal males, for snavs og andet skidt. Du behøver ikke nødvendigvis at slibe beskidte pletter ned, hvis de kun er små; du kan blot rengøre det med en våd klud. Når du skal male dit eget hjem, skal du også sørge for at dække gulvet til med noget til at fange eventuelle dryp fra din malerpensel.

Selve maleprocessen

Når det kommer til selve malingsprocessen skal du male i samme retning, som den væg eller det loft, der skal males. Det betyder, du helst skal male mod gulvet, og helst ikke i diagonale streger. Det kan nemlig godt ses i det færdige resultat. Sørg derfor for at male vandret, så du kan komme ind i sprækkerne på væggene for at få en flottere finish.

Flere Nyheder