Hvor længe kan man holde sig under en overdækket terrasse?

02 januar 2020 Anders Lundtang Hansen
Hvor længe kan man holde sig under en overdækket terrasse?

Dette skal ikke ses som en artikel, der opfordrer til farlig konkurrence ved at se, hvem der kan opholde sig i flest minusgrader udenfor under ens overdækkede terrasse, eller man skal forsøge at se, hvem der tør sidde placeret under en overdækket terrasse i længst tid i stormvejr.

Begge dele er bare farligt.

Men siden Danmark jo kan have meget omskifteligt vejr fra den ene dag til den næste, så er det på plads at spørge sig selv, hvad man egentlig kan tillade sig at forblive ude under en overdækket terrase, bare fordi man kan.

Det er jo smart med sådan en om sommeren, om det så er en overdækning, man slår ud, bruger en parasol eller har en permanent bygningskontruktion, der sørger for, at terrassen er helt overdækket.

For den slags kan både holde lidt mere på varmen, end man lige tror, og skulle der lige komme en rolig omgang sommerregn af en byge, så bliver man jo bare siddende og nyder det, indtil det stilner af.

Ja, er temperaturen til det, kan man jo spise derude og sidde der længe næsten til den lyse morgen, hvis man ikke alt for nemt bliver kold eller har let til sygdom.

Men begynder det at blæse, og ens overdækkede terrasse er den type, der flagrer i vinden, så er det nok bedst at pakke den ned og gå indenfor, for hvis det fortsætter med at trække op til et voldsomt vejr, kan det rive overdækningen i stykker – og selv hvis vejrudsigten siger noget andet, så er den jo sjældent til at stole på.

Det er jo ikke oplevelsen og møget værd at insistere på at sidde ude, hvis man ender med at sidde tilbage en overdækket terrasse, der er gået i stykker.

Så søg ly indendørs med det samme, når det trækker op, for det kan eskalere rigtig hurtigt.

Flere Nyheder