Hav overblik over døre som udgange, hvor end du er

26 april 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der er næppe så mange, der lige tænker over det i det daglige, når man besøger andre mennesker, man er til koncert, eller man bare er på ens arbejdsplads, men man bør tænke over, hvor udgangsdørene er.

Det kan lyde indlysende, at man ved det, men hvis der først sker en katastrofe, hvor mennesker forsøger at løbe henover hinanden i panik, eller der er så tilrøget grundet en brand, at man ikke kan orientere sig, så er det ikke heldigt, hvis man kun har en anelse om, hvor de døre er: man skal være helt sikker på det.

Vi tør godt at presse citronen og sige, at det faktisk kan betyde forskellen på ens overlevelser eller ej.

I offentlige bygninger kan man som regel se de udgange med store exit-skilte over dem, som der lyser op, også når det er mørkt; men dem skal man ikke bare lige notere sig med et halvt øje – man skal være helt sikker på, hvor de er, også hvis der kun er en enkelt udgang.

døre

Det er liv eller død, om du kender til de døre

Det er værd at gentage for sig selv, når man er ude, hvor de døre er, og det gælder specielt, når man er hjemme privat hos andre, for der kan de døre ikke altid lige være til at se.

Der er intet i vejen for at spørge, hvor de døre er, for hvis hoveddøren, man kom ind ad, er for langt væk, eller man ikke kan komme den vej ud, så skal man kende alternativet.

Det er ikke at være paranoid, for man vil bare beskytte sig selv og være på den sikre side.

Og man må hellere spørge en gang for meget end for lidt, for man kan have set en dør, der umiddelbart leder udenfor, men det kan så være til en altan, hvor der er langt ned.

Flere Nyheder