Få hjælp til installationerne hos din elektriker i Åbyhøj

18 maj 2020 Astrid Pedersen

Skal der trækkes nye kabler i forbindelse med en ombygning af – eller tilbygning til – dit hus? Ønsker du at omdanne din bolig til et såkaldt ”smart home” med integrerede løsninger som inkluderer el, data & tele, antenne, alarm og meget andet? Eller skal du blot have omgrupperet dit hfi relæ, måske udvidet det med en ekstra kreds?

Så skal du have fat på en autoriseret el installatør eller elektriker. Disse opgaver sorterer nemlig under elektriker arbejde, som kun må udføres af en uddannet og faglært tekniker med autorisation.

Det er faktisk et lovkrav, at du overlader alt arbejde med de faste elektriske installationer i din bolig til en elektriker eller installatør. Dette skyldes, at strøm og elektricitet ikke er noget at spøge med – og at du risikerer at komme noget så galt af sted, hvis du selv fusker med kabelføring eller udtag.

De faste elektriske installationer defineres som de elementer du ikke selv umiddelbart kan afmontere og tage med ud af bygningen. Du må for eksempel gerne selv skifte en sikring, som er sprunget – men skal hfi relæet skiftes ud, skal en autoriseret el installatør eller elektriker varetage denne opgave. Du må også gerne skrue en ny pære i en fatning, eller montere en fatning på en ledning. Men skal der trækkes kabler og oprettes nyt udtag til en lampe, er det også installatøren som skal på banen.

Det er meget vigtigt at du følger denne regel. Ellers kan du hurtigt risikere at sætte ikke blot dit eget, men også andre menneskers, liv og helbred på spil. Og skulle du være så ”heldig” kun at anrette materiel skade ved dit klamphuggeri, skal du ikke regne med at forsikringen dækker.

Lad din lokale elektriker i åbyhøj forestå installationerne

Din autoriseret el installatør i Åbyhøj hedder Rosborg – klik ind på Rosborg.dk for yderligere information

Flere Nyheder