Få hjælp til dit misbrug i dag

15 november 2019 Frederik Mikkelsen
Få hjælp til dit misbrug i dag

Et misbrug kan se ud på mange måder og komme til udtryk på forskellig vis hos forskellige mennesker. Men uanset hvordan et misbrug ser ud, og hvad det centrerer sig omkring, har alle former for misbrug det til fælles, at de kan være enormt ødelæggende – både for misbrugeren og for dennes generelle omgangskreds. Har du et misbrug af den ene eller den anden slags, er der heldigvis hjælp at hente. Det er aldrig for sent at søge hjælp, og jo før du får den, jo hurtigere kan du slippe af med misbruget.

Former for misbrug

Ikke to personer med misbrug af ens, og misbrug kan se ud på forskellige måder hos forskellige mennesker og have forskellige omdrejningspunkter. Blandt nogle af de mest hyppigt forekommende former for misbrug af alkoholmisbrug, narkomisbrug, hashmisbrug og ludomani. Men man kan også have en afhængighed af sex, af IT og medier, af mad eller af træning.

Hvad end man er afhængig af eller misbruger, er der en generel forståelse af, hvad det vil sige at have et misbrug eller at være afhængig er noget. En afhængighed beskrives som en kraftig og dominerende trang til en form for rusmiddel, at hyppig indtag bliver en nødvendighed og bliver styrende for tilværelsen i det daglige. Trangen kan være enten af fysisk eller psykisk karakter, men vil i mange tilfælde være begge delse.

Misbrugsbehandling

Mener du, at du har et misbrug, bør du ikke tøve med at søge hjælp. Der er mange gode og effektive muligheder for at få hjælp til at komme dit misbrug til livs. Jo hurtigere du får hjælp, jo hurtigere kan du slippe af med misbruget. Ønsker du hjælp kan du kontakte egen læge eller søge rådgivning og behandling hos et behandlingscenter som eksempelvis https://behandlingscenter-stien.dk, som er særligt specialiseret i at hjælpe mennesker med misbrug.

Flere Nyheder