Dette datacenter er helt nyt

By:

Jeg var faktisk sammen med min egen skole ude på udflugt til sådan et datacenter. Vores EDB underviser ville gerne vise os alle hvordan IT drift fungerer ude i det virkelige liv. Og det virker jo måske en smule kedeligt, men jeg havde nu en helt uforglemmelig dag. Vi havde jo en hel skoledag ude med sådan et selskab som fører serverløsninger samt IT drift både til de private samt erhverv. De har jo derfor sådan et stort datacenter hvor at samtlige af deres mange servere står.

Hele dagen startede med at hele min klasse mødtes sammen ude foran virksomheden. Vores søde lærer forklarede omkring dagens program. Vi startede med at spise morgenmad sammen med alle de andre medarbejdere. Herefter så så vi en smule af selve deres virksomhed samt hvordan de nu ellers arbejder. Og så havde vi normalt undervisning inde i et af disse mødelokaler hvor at sådan en ansat forklarede hvordan de nu normalt arbejder med IT drift, samt hvor betydningsfuldt hele deres datacenter er. Og det var rigtig interessant at lærer hvor smart de nu arbejder normalt. Hvis nu der opstod et lille problem med 1 server inde i deres eget datacenter, så opdager de det øjeblikkeligt. Også selvom det jo sker meget sjældent så er det meget vigtigt hurtigt at fixe sådan en fejl. De fortalte at lige præcis deres firma har sådan en af de allerbedste onlinetider i Danmark. Dette er på grund af en rigtig smart IT drift, samt hele deres effektive datacenter.

Men jeg blev også helt spændt på at kigge på deres mange servere. For sådan et rigtig stort datacenter må jo også bestå af en masse servere til alle deres mange kunder. Men vi skulle først se noget mere på deres smarte IT drift. For i sådan et rum der havde de så sådan en store skærm som gav dem en besked hvis en server nu ikke ligehavde sådan en sikker forbindelse, eller bare sådan kørte usædvanligt. Og i samme rum der var deres hotline, hvor at sådan en del supportere sad med et smart headset og talte med nogle af deres kunder. Det var vildt hvor mange forskellige mennesker som kun var ansat til sådan at tale sammen med kunder omkring hele deres IT drift. Men altså alt det var jo både flot samt det så effektivt ud. De har så tilsyneladende samtidig fået noget ganske god feedback på hele deres egen kundeservice. De spiste oven i købet deres forkost på forskellige tidspunkt, så der jo hele tiden var nogle supportere parat sammen med deres telefon. Og der var jo endda folk ansat på nattevagt, hvis at der kom problemer om en nat. Efter vores lille tour så spiste vi frokost. Men jeg så nu allermest frem til sådan at se deres datacenter. Jeg var jo betaget af hele deres IT drift samt hvordan de nu arbejdede.

Efter vores middag var det jo endelig blevet tid. Vi skulle se deres flotte datacenter. De åbnede så døren til sådan et stort rum der var fyldt med servere. Og det var jo faktisk lige så fantastisk som jeg havde tænkt. For det lignede noget fra sådan en sci-fi film. Et helt rum helt fyldt med nogle metalkasser samt sådan en masse blinkende lys. Og der var så sådan en masse larm der kom fra alle blæserne som nu kølede alle disse servere. Vi fik besluttet at vi faktisk godt selve måtte gå en smulle omkring ved serverne, men det jo var forbudt at røre ved noget som helst. Hvis nu man lige tog bare et enkelt kabel ud, eller justerede på noget som helst, så ville det jo betyde en fejl inde i deres server. Jeg gik helt facineret omkring samt så på hele deres flotte datacenter. Og det er vildt hvor mange maskiner som de havde samlet sammen et sted. Så fra denne dag valgte jeg faktisk, at jeg ville gøre karriere inden for IT drift. Så jeg uddannede mig, samt arbejder nu faktisk med sådan et stort datacenter. Så jeg vil takke min egen EDB underviser for sådan at forklare mig noget omkring IT drift. For det var sådan en udflugt som virkelig ændrede mit liv meget.

Posted in: Kategori